Gratis verzending in NL Supersnelle levering Veilige betaling 30 dagen bedenktijd
0
0
Winkelwagen
€ 0,00
Moederdag; Alle weetjes bij elkaar

Het is bijna Moederdag. Zoals elk jaar valt Moederdag op de tweede zondag in mei en dit jaar hebben we dus 12 mei met z’n allen rood omcirkeld.
Maar wát vieren we nu precies en hoe is het ontstaan? En hoe maak jij de dag van jóuw moeder onvergetelijk?
 

De geschiedenis van Moederdag vinden we niet in Nederland of Europa. Nee, we moeten de zee over naar de Verenigde Staten. In 1914 werd Moederdag daar uitgeroepen tot officiële feestdag, maar de originele Moederdag begint nog eerder.
Anna Jarvis, een alleenstaande lerares uit Philadelphia, had een diepe bewondering voor haar moeder en de algemene rol die moeders speelden in de maatschappij. Haar moeder stierf op de eerste zondag in 1905 en ze wilde de jaren hierna haar moeder eren. Dit deed zij dan ook door het jaar na haar overlijden een General Memorial Day for All Mothers te organiseren. Om specifieker te zijn: dit organiseerde ze op de zondag ná het overlijden van haar moeder. Zo ontstond het dat de tweede zondag van mei dé nationale dag voor moeders werd en deze dag werd dus in 1914 officieel erkend als nationale feestdag.

Met het uitroepen van de nationale feestdag in de Verenigde staten was nog niet gezegd dat de gehele wereld direct óók deze dag overnam. Moederdag werd pas in 1928 ook in Nederland officieel uitgeroepen tot nationale feestdag. De dag van viering bleef hetzelfde, namelijk de tweede dag in mei In het bijzonder door de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde werd Moederdag omarmd. Zij zagen in een nationale Moederdag een perfecte gelegenheid om meer bloemen te verkopen. En zeg nou zelf…. Is er veel veranderd sinds die tijd? Niet echt, want het nummer 1 cadeau op Moederdag blijft een mooie bos bloemen. Veelal gekocht bij de plaatselijke boetiek, maar steeds vaker makkelijk online besteld via bijvoorbeeld Fleurop.

Wil je overigens écht de blits maken op Moederdag dan kun je je natuurlijk altijd houden aan het officiële cadeau en dat is de moeder ontheven van haar de plichten die zij normaal gesproken heeft. Veelal begint het met een ontbijtje op bed met vers gebakken croissantjes, afgebakken broodjes en divers beleg. Overigens ook dit is online te bestellen via bijvoorbeeld ontbijtservice voor de mensen die niet meer thuis wonen ;-).
Wat ook steeds populairder wordt zijn familie fotoshoots. Dit kunnen shoots zijn met de kinderen en/of kleinkinderen of met de moeder (en vader) erbij. Alles is mogelijk. Enkele tips voor een geslaagde shoot zijn Pictures by Lin (voor omg. Almere), MH Fotografie (voor omg. Amersfoort) en Lynn Vriesen (voor omg. Arnhem).

Verder wordt Moederdag tegenwoordig tóch echt meer gezien als een mooi moment om met de familie samen te komen en jouw moeder te bedanken voor alles wat zij doet en betekent. En laten we wel wezen… Uiteindelijk is dat toch het mooiste.

Wij wensen iedereen een hele fijne Moederdag. Oók in de nabije toekomst ;-)

  Pascal Kuijper     05-05-2019 23:06     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Thulia Babyshop

Maakt het leven van (aanstaande) ouders gemakkelijker!


Bij Thulia Babyshop kun je terecht voor een verrassend assortiment aan producten die het leven van ouders makkelijker en fijner maakt! Dit alles met topservice, altijd gratis verzending, supersnelle levering en duidelijke communicatie.

Contact informatie

Thulia Babyshop
Kievitlaan 12 
3871HD Hoevelaken
+31683548784
info@thulia.nl
 

KvK nummer: 69823456
B.T.W. nummer: NL001756093B28

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop

Om jouw shopplezier te optimaliseren maakt deze website gebruikt van cookies. We slaan nooit persoonlijke gegevens op.